Zimmerius vilissimus (bird)

Mass: 9.7 g

Diet: omnivore based on Robinson et al. 2000 and Anderson and Naka 2011

Abundance: 0.14 to 1.88% (median 0.60%)

Latitudinal range: 10.3° to 15.3°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical moist broadleaf forest (3)

Found in 4 samples

Costa Rica: Finca La Bella, Monteverde

Mexico: Finca Irlanda (winter 2001)

Nicaragua: Siuna (birds, allspice)

Size measurements:
9.7 mm(N = 1)based on

See also Zimmerius, Zimmerius chrysops, Zimmerius gracilipes