Xiphorhynchus guttatus (bird)

Mass: 7.8 g

Diet: frugivore-insectivore based on Wunderle Jr et al. 2006; insectivore based on Remsen Jr and Parker III 1984, Blake and Loiselle 1991, Canaday 1997, Robinson et al. 2000, Verea and Solórzano 2001, Flores et al. 2002, Henriques et al. 2003, Armacost Jr 2006, and Beja et al. 2010

Abundance: 0.24 to 3.95% (median 0.85%)

Latitudinal range: -16.3° to 15.7°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (15), tropical/subtropical savanna (2), tropical/subtropical wetland (1)

Found in 18 samples

Bolivia: Noel Kempff Mercado National Park

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Jarí Celulose S.A. (terra firme, control), Poconé Municipality, Serra do Condurú State Park, AC1, Lago Amaña (terra firme, wet season), Lago Amaña (terra firme, dry season)

Colombia: Mirití Paraná River

Honduras: Centro de Investigacíon y Jardín Botánico Lancetilla

Panama: Chiva Chiva Road (early shrub), Chiva Chiva Road (late shrub), Pipeline Road, Limbo Hunt Club (gap), Limbo Hunt Club (forest)

Peru: West of Pucallpa

Venezuela: Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
58.8 mmN = 1
60.6 mmN = 1

See also Xiphorhynchus, Xiphorhynchus elegans, Xiphorhynchus erythropygius, Xiphorhynchus flavigaster, Xiphorhynchus fuscus, Xiphorhynchus lachrymosus, Xiphorhynchus obsoletus, Xiphorhynchus ocellatus, Xiphorhynchus pardalotus, Xiphorhynchus picus, Xiphorhynchus spixii, Xiphorhynchus triangularis