Vulpes vulpes (carnivore)

Mass: 5.4 kg based on Cavallini 1997 and Layne 1958

Diet: carnivore based on Panek and Bresinski 2002; carnivore-frugivore based on Ables 1969 and Hockman and Chapman 1983

Abundance: 0.10 to 47.47% (median 5.11%)

Latitudinal range: -37.3° to 47.4°

Habitats: Mediterranean woodland (2), desert/xeric shrubland (2), montane grassland (3), temperate broadleaf/mixed forest (10), temperate coniferous forest (3), temperate savanna (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (2)

Found in 23 samples

Afghanistan: Nuristan Province

Australia: Kangaroo Valley (low cattle disturbance), Goonoo State Conservation Area (on-track, pre-baiting), Ben Boyd National Park and Nadgee Nature Reserve

China: Altun Mountains, Suojia Township, Mount Kalamaili Ungulate Nature Reserve

France: Côte d’Or

Italy: Western Trento Province (2012)

Japan: Mt. Ohdaigahara (eastern area)

Kyrgyzstan: SaryChat Ertash Zapovednik (ridge), Jangart Hunting Reserve (ridge)

Lebanon: Jabal Moussa Biosphere Reserve (spring)

Pakistan: Khunjerab National Park

Romania: Southern Transylvania

Turkey: Yaylacik Research Forest, Ciglikara Nature Reserve, Barhal Stream

United States: Memphis, Richlands, Boulder County, North Fork of the Cache la Poudre River

Yemen: Hawf

Size measurements:
♀ body mass4940 kgN = 125Cavallini 1997
♂ body mass5750 kgN = 205Cavallini 1997
♂ body mass4848 kgN = 1Layne 1958
♂ total body length1031 mmN = 1Layne 1958
♂ tail length365 mmN = 1Layne 1958
♂ hind foot length165 mmN = 1Layne 1958

See also Vulpes, Vulpes cana, Vulpes chama, Vulpes ferrilata, Vulpes ferrillata, Vulpes sp.