Volatinia jacarina (bird)

Mass: 3.2 g

Diet: granivore based on Henriques et al. 2003, Manhães and Loures-Ribeiro 2005, Teles and Dias 2010, and Ramírez-Albores and Navarro-Sigüenza 2011; omnivore based on dos Anjos and Boçon 1999

Abundance: 0.12 to 9.38% (median 2.40%)

Latitudinal range: -23.8° to 15.8°

Habitats: temperate savanna (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (3), tropical/subtropical moist broadleaf forest (7), tropical/subtropical savanna (5)

Found in 16 samples

Brazil: Estação Ecológica de Águas Emendadas, Serra da Canastra National Park, Fazenda Brejão, Uberabinha River, Pontal do Paranapanema

Costa Rica: La Selva Biological Station (intact forest)

Guatemala: Puerto Barrios (mist netted birds)

Nicaragua: Siuna (birds, primary forest), Siuna (birds, secondary forest), Siuna (birds, allspice), Siuna (birds, pasture)

Panama: Chiva Chiva Road (early shrub), Chiva Chiva Road (late shrub)

Paraguay: Para La Tierra Biological Station

Venezuela: Este del Lago de Valencia (rainy season), Cumaná

Size measurements:
9.7 mmN = 1
10.2 mmN = 1

See also Volatinia