Trogon rufus (bird)

Mass: 53.8 g

Diet: frugivore based on Stouffer and Bierregaard Jr 2007; frugivore-insectivore based on Blake and Loiselle 1991; insectivore-frugivore based on Wunderle Jr et al. 2006; omnivore based on Canaday 1997, dos Anjos and Boçon 1999, Robinson et al. 2000, Henriques et al. 2003, Ribon et al. 2003, Anderson and Naka 2011, and Casas et al. 2016

Abundance: 0.08 to 0.63% (median 0.23%)

Latitudinal range: -23.7° to 13.7°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (2), tropical/subtropical moist broadleaf forest (9)

Found in 11 samples

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, Reserva Florestal do Morro Grande, Pontal do Paranapanema

Costa Rica: La Selva Biological Station (intact forest)

Nicaragua: Siuna (birds, secondary forest)

Panama: Pipeline Road, Limbo Hunt Club (gap)

Peru: West of Pucallpa

Venezuela: Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
53.8 mm(N = 1)based on

See also Trogon, Trogon collaris, Trogon melanocephalus, Trogon melanurus, Trogon mexicanus, Trogon personatus, Trogon surrucura, Trogon violaceus, Trogon viridis