Tonatia bidens (bat)

Mass: 29.7 g based on McCarthy 1982, Barquez et al. 1999, Cirignoli et al. 2011, Patterson et al. 1996, and Studier et al. 1983

Diet: insectivore based on Cruz-Neto et al. 2001 and da Cunha et al. 2011; insectivore-carnivore based on Patterson et al. 1996

Abundance: 0.34 to 4.42% (median 1.47%)

Latitudinal range: -23.1° to 10.1°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (4), tropical/subtropical moist broadleaf forest (3), tropical/subtropical savanna (4)

Found in 11 samples

Brazil: Ilha da Marambaia, Reserva Particular do Patrimônio Natural Serra das Almas, Parque Estadual do Rio Doce (Campolina), Morro de São João, Sonora, Barreirinhas, Colonia Juliano Moreira

Colombia: Tinije

Guyana: Burro-Burro River, Kurupukari

Trinidad and Tobago: Victoria-Mayaro Forest Reserve

Size measurements:
♂ body mass26.6 gN = 5McCarthy 1982
body mass32.7 gN = 4Barquez et al. 1999
body mass31.5 gN = 2Cirignoli et al. 2011
body mass29.7 gN = 1Patterson et al. 1996
body mass30.0 gN = 3Studier et al. 1983
total body length113 mmN = 2Cirignoli et al. 2011
hind foot length15 mmN = 2Cirignoli et al. 2011
ear length28.5 mmN = 2Cirignoli et al. 2011

See also Tonatia, Tonatia saurophila, Tonatia schulzi, Tonatia sp., Tonatia sp. l