Thylamys elegans (small mammal)

Mass: 31.1 g based on Nespolo et al. 2002

Abundance: 2.16 to 26.15% (median 3.85%)

Latitudinal range: -36.5° to -30.7°

Habitats: Mediterranean woodland (1), desert/xeric shrubland (4)

view a larger map

Found in 5 samples

Argentina: Mendoza (pronounced slope), Mendoza (undisturbed thicket)

Chile: Burca, Fray Jorge National Park, Las Chinchillas Natural Reserve (equatorial-facing slopes, spring 1987)

Size measurements:
body mass31.1 gN = 20Nespolo et al. 2002
♀ head and body length92 mmN = 1Tate 1931
head and body length104.33 mmN = 6Palma 1995
♀ tail length106 mmN = 1Tate 1931
tail length118.57 mmN = 6Palma 1995
♀ hind foot length14 mmN = 1Tate 1931
hind foot length14.85 mmN = 6Palma 1995
ear length23.85 mmN = 6Palma 1995
♀ skull width14.6 mmN = 1Tate 1931

See also Thylamys, Thylamys macrurus, Thylamys pallidior, Thylamys pusillus, Thylamys sp.