Threnetes ruckeri (bird)

Mass: 5.2 g

Diet: nectarivore based on Robinson et al. 2000; nectarivore-insectivore based on Blake and Loiselle 1991

Abundance: 0.34 to 3.20% (median 0.96%)

Latitudinal range: 9.2° to 16.5°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (10) only

Found in 10 samples

Belize: Blue Creek Village (Field Station), Blue Creek Village (Indian Village)

Costa Rica: La Selva Biological Station (gap), La Selva Biological Station (intact forest)

Honduras: Centro de Investigacíon y Jardín Botánico Lancetilla

Nicaragua: Siuna (birds, primary forest), Siuna (birds, secondary forest), Siuna (birds, allspice)

Panama: Pipeline Road, Limbo Hunt Club (gap)

Size measurements:
5.2 mm(N = 1)based on

See also Threnetes, Threnetes leucurus, Threnetes niger