Thamnomanes caesius (bird)

Mass: 15.7 g

Diet: frugivore-insectivore based on Wunderle Jr et al. 2006; insectivore based on Canaday 1997, Henriques et al. 2003, Armacost Jr 2006, Stouffer and Bierregaard Jr 2007, and Beja et al. 2010

Abundance: 0.83 to 4.24% (median 2.23%)

Latitudinal range: -14.5° to 7.8°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (13) only

Found in 13 samples

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, Jarí Celulose S.A. (terra firme, control), Jaú National Park (near stream), Jaú National Park (plateau), Jutaituba, Serra do Condurú State Park, Lago Amaña (terra firme, wet season), Lago Amaña (terra firme, dry season)

Colombia: Mirití Paraná River

Ecuador: Tiputini Biodiversity Station (Harpia, 2001)

Venezuela: Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
15.7 mm(N = 1)based on

See also Thamnomanes, Thamnomanes ardesiacus, Thamnomanes saturninus, Thamnomanes schistogynus