Thalurania furcata (bird)

Mass: 2.0 g

Diet: nectarivore based on Canaday 1997, Henriques et al. 2003, Wunderle Jr et al. 2006, Stouffer and Bierregaard Jr 2007, Beja et al. 2010, and da Silva et al. 2015; nectarivore-insectivore based on Flores et al. 2002

Abundance: 0.16 to 7.32% (median 1.57%)

Latitudinal range: -21.8° to 16.5°

Habitats: temperate savanna (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (2), tropical/subtropical moist broadleaf forest (15), tropical/subtropical savanna (2)

Found in 20 samples

Belize: Blue Creek Village (Field Station)

Bolivia: Noel Kempff Mercado National Park

Brazil: Nova Era, Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, Jarí Celulose S.A. (terra firme, control), Serra da Canastra National Park, Jaú National Park (near stream), Jaú National Park (plateau), Fazenda Brejão, Uberabinha River, Chapada dos Guimarães National Park, Jutaituba, AC2, Lago Amaña (terra firme, wet season), Lago Amaña (terra firme, dry season)

Colombia: Mirití Paraná River

Ecuador: Tiputini Biodiversity Station (Harpia, 2001)

Venezuela: Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
4.4 mmN = 1
4 mmN = 1

See also Thalurania, Thalurania colombica, Thalurania glaucopis