Tapirus terrestris (ungulate)

Mass: 198 kg based on Furtado et al. 2010

Diet: browser-frugivore based on Herrera et al. 1999

Abundance: 0.57 to 24.29% (median 5.45%)

Latitudinal range: -27.2° to 0.9°

Habitats: (1), temperate broadleaf/mixed forest (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (6), tropical/subtropical moist broadleaf forest (15), tropical/subtropical savanna (1)

Found in 24 samples

Argentina: Acambuco, Iguazú National Park (on roads)

Bolivia: Santa Rosa (control)

Brazil: Fazenda Sta Emília (acurí forest), Caxiuanã National Forest (March), Estrada do Porto (2005), Uacari Sustainable Development Reserve, Carlos Botelho State Park, Floresta Nacional Amapá (dry season), Floresta Nacional Amapá (wet season), Parque Estadual do Turvo (trail), Parque Estadual do Turvo (shelter), Reserva Natural Vale (year 1), Reserva Natural Vale (year 2), Reserva Natural Vale (year 3), Reserva Natural Vale (year 4), Iguaçu National Park, Purus Project, Formosa Military Training Area, Private Reserve of Natural Heritage Recanto das Antas, Lagoa do Rancho

Ecuador: Chorongo

Peru: Los Amigos Conservation Concession (2005), Los Amigos Conservation Concession (2006)

Size measurements:
body mass198000 kg(N = 8)based on Furtado et al. 2010

See also Tapirus, Tapirus bairdii, Tapirus californicus, Tapirus copei, Tapirus indicus, Tapirus pinchaque, Tapirus sp., Tapirus veroensis