Tachyphonus rufus (bird)

Mass: 34.4 g

Diet: frugivore-insectivore based on Verea and Solórzano 2001; omnivore based on Henriques et al. 2003

Abundance: 0.10 to 3.17% (median 1.09%)

Latitudinal range: -20.8° to 10.7°

Habitats: desert/xeric shrubland (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (2), tropical/subtropical moist broadleaf forest (1), tropical/subtropical savanna (2)

Found in 6 samples

Brazil: Fazenda Brejão, Rio Paraná (cerrado, dry season), Uberabinha River

Costa Rica: La Selva Biological Station (gap)

Venezuela: Cumaná, Araya Peninsula (tropical thorn scrub)

Size measurements:
34.4 mm(N = 1)based on

See also Tachyphonus, Tachyphonus coronatus, Tachyphonus cristatus, Tachyphonus delatrii, Tachyphonus luctuosus, Tachyphonus surinamus