Sylvia communis (bird)

Mass: 15.1 g

Diet: insectivore based on Vignoli et al. 2013; omnivore based on Smith et al. 2015

Abundance: 0.07 to 49.90% (median 1.71%)

Latitudinal range: -15.5° to 55.2°

Habitats: Mediterranean woodland (4), desert/xeric shrubland (4), temperate broadleaf/mixed forest (8), temperate savanna (1), temperate wetland (3), tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical savanna (2), tropical/subtropical wetland (1)

Found in 24 samples

Austria: Hohenau-Ringelsdorf

Czech Republic: Certak

Egypt: St. Catherine's Monastery (fall), St. Catherine's Monastery (spring), Burullus Ringing Station (Autumn 2005)

France: Camargue National Park, Piémanson Beach

Greece: Antikythira Island (spring 1998)

Jordan: Azraq Wetland Reserve

Kenya: Ngulia Safari Lodge, Nyeri County

Russia: Biological Station Rybachy

Slovakia: Ruské, Kurników Beskid Mountain, Gbelce

Spain: El Viso, Mumao

Switzerland: Portalban (Wald), Bolle di Magadino

Turkey: Dicle Ringing Station (spring 2004), Lake Kuyucuk Bird Ringing Station

United Kingdom: Wanstead, Portland Bird Observatory

Zambia: Copper Chalice

Size measurements:
15.1 mm(N = 1)based on

See also Sylvia, Sylvia abyssinica, Sylvia atricapilla, Sylvia borin, Sylvia cantillans, Sylvia conspicillata, Sylvia crassirostris, Sylvia curruca, Sylvia hortensis, Sylvia melanocephala, Sylvia mystacea, Sylvia nisoria, Sylvia rueppeli, Sylvia sp., Sylvia undata