Sittasomus griseicapillus (bird)

Mass: 2.6 g

Diet: insectivore based on dos Anjos and Boçon 1999, Anciães and Marini 2000, Verea and Solórzano 2001, Flores et al. 2002, Henriques et al. 2003, Ribon et al. 2003, Stouffer and Bierregaard Jr 2007, Beja et al. 2010, Teles and Dias 2010, and da Silva et al. 2015

Abundance: 0.11 to 6.60% (median 1.40%)

Latitudinal range: -27.2° to 17.6°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (8), tropical/subtropical moist broadleaf forest (11), tropical/subtropical savanna (3)

Found in 22 samples

Argentina: Camino, Toma, El Rey National Park (Selva Basal, dry season 1994)

Belize: Blue Creek Village (Field Station), Hill Bank

Brazil: Nova Era, Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, São Paulo Metropolitan Area, Jaú National Park (plateau), Fazenda Brejão, Reserva Florestal do Morro Grande, Rio Paraná (cerrado, dry season), Uberabinha River, Pontal do Paranapanema, Chapada dos Guimarães National Park, AC1

Colombia: Mirití Paraná River

Costa Rica: University of Georgia San Luis Research Station, Monteverde

Mexico: Palomares

Nicaragua: Siuna (birds, primary forest)

Venezuela: Pico Guacamaya

Size measurements:
14.3 mmN = 1
11.3 mmN = 1
18 mmN = 1

See also Sittasomus