Sclerurus mexicanus (bird)

Mass: 25.1 g

Diet: insectivore based on Canaday 1997, Robinson et al. 2000, Henriques et al. 2003, Wunderle Jr et al. 2006, and Stouffer and Bierregaard Jr 2007

Abundance: 0.16 to 1.03% (median 0.27%)

Latitudinal range: -3.4° to 13.7°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (9) only

Found in 9 samples

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, Jutaituba

Colombia: Mirití Paraná River

Nicaragua: Siuna (birds, secondary forest)

Panama: Pipeline Road, Limbo Hunt Club (gap), Limbo Hunt Club (forest)

Size measurements:
25.1 mm(N = 1)based on

See also Sclerurus, Sclerurus albigularis, Sclerurus caudacutus, Sclerurus guatemalensis, Sclerurus macconnelli, Sclerurus rufigularis, Sclerurus scansor, Sclerurus sp.