Saxicola torquatus (bird)

Mass: 3.9 g

Diet: insectivore based on Yashmita-Ulman et al. 2016; omnivore based on Sharma and Kichloo 2015

Abundance: 0.03 to 5.56% (median 0.18%)

Latitudinal range: -26.2° to 50.5°

Habitats: Mediterranean woodland (1), desert/xeric shrubland (2), temperate broadleaf/mixed forest (4), temperate wetland (2), tropical/subtropical moist broadleaf forest (1), tropical/subtropical savanna (1), tropical/subtropical wetland (2)

Found in 13 samples

Austria: Hohenau-Ringelsdorf

Bangladesh: Tanguar (February 2012)

China: Beijing Normal University

Egypt: St. Catherine's Monastery (fall), St. Catherine's Monastery (spring), Burullus Ringing Station (Autumn 2005)

Japan: Otayama Bird-Observatory (1975)

Madagascar: Sahambaky, Mahatsara, and Maromizaha

Romania: Grindul Lupilor

Slovakia: Gbelce

South Africa: Tonqani

Spain: El Viso

United Kingdom: Portland Bird Observatory

Size measurements:
15.5 mmN = 1
15.2 mmN = 1

See also Saxicola, Saxicola jerdoni, Saxicola maura, Saxicola rubetra, Saxicola rubicola, Saxicola torquata