Saltator maximus (bird)

Mass: 46.2 g

Diet: frugivore-folivore based on Verea and Solórzano 2001; frugivore-insectivore based on Blake and Loiselle 1991; granivore based on da Silva et al. 2015; omnivore based on Canaday 1997 and Henriques et al. 2003

Abundance: 0.20 to 4.87% (median 1.86%)

Latitudinal range: -18.7° to 18.5°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (3), tropical/subtropical moist broadleaf forest (14), tropical/subtropical savanna (3)

Found in 20 samples

Belize: Belize Groves Management Company Limited (orange orchard #4), Blue Creek Village (Indian Village), Blue Creek Village (Pig Alley)

Bolivia: Noel Kempff Mercado National Park

Brazil: Palmas, Uberabinha River, Serra do Condurú State Park

Colombia: Mirití Paraná River

Costa Rica: La Selva Biological Station (gap), Finca La Bella

Guatemala: Puerto Barrios (mist netted birds)

Mexico: Palomares, Palenque National Park (control sites), Palenque National Park (unconnected sites)

Nicaragua: Siuna (birds, primary forest), Siuna (birds, secondary forest), Siuna (birds, allspice), Siuna (birds, pasture)

Panama: Chiva Chiva Road (early shrub), Chiva Chiva Road (late shrub)

Size measurements:
46.2 mm(N = 1)based on

See also Saltator, Saltator albicollis, Saltator atriceps, Saltator atricollis, Saltator aurantiirostris, Saltator coerulescens, Saltator grossus, Saltator similis, Saltator striatipectus