Saltator coerulescens (bird)

Mass: 54.9 g

Diet: frugivore based on Sainz-Borgo 2016; insectivore-frugivore based on Ramírez-Albores and Navarro-Sigüenza 2011; omnivore based on Anderson and Naka 2011

Abundance: 0.22 to 5.10% (median 0.39%)

Latitudinal range: 10.3° to 18.5°

Habitats: desert/xeric shrubland (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (4), tropical/subtropical moist broadleaf forest (4)

Found in 9 samples

Costa Rica: Finca La Bella

Guatemala: Finca Caobanal, Puerto Barrios (mist netted birds)

Mexico: Palenque National Park (control sites)

Nicaragua: Siuna (birds, secondary forest)

Venezuela: Cumaná, Araya Peninsula (tropical thorn scrub), Instituto de Biología Experimental (wet season), Instituto de Biología Experimental (dry season)

Size measurements:
54.9 mm(N = 1)based on

See also Saltator, Saltator albicollis, Saltator atriceps, Saltator atricollis, Saltator aurantiirostris, Saltator grossus, Saltator maximus, Saltator similis, Saltator striatipectus