Rattus norvegicus (rodent)

Mass: 300 g based on Baglan and Catzeflis 2014

Abundance: 0.16 to 64.41% (median 5.71%)

Latitudinal range: -39.8° to 49.4°

Habitats: Mediterranean woodland (2), desert/xeric shrubland (1), temperate broadleaf/mixed forest (7), temperate coniferous forest (1), temperate savanna (1), temperate wetland (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (2), tropical/subtropical moist broadleaf forest (9), tropical/subtropical savanna (1)

Biogeographic distribution: Palearctic, East Asia

Found in 25 samples

Algeria: Kehailia and Benaouali

Argentina: Santa Fe City, Buenos Aires Province

Chile: Burca, Melefquén (May)

China: Bolshoy Ussuriysky Island, Duling

France: Boult-aux-Bois (2010), Briquenay (2010), Massereau

Indonesia: Malalayang, Manggar Baru, Jakarta, Melong Asihm

Iran: Chabahar County

Malaysia: Kuala Lumpur, Carey Island

Nicaragua: Siuna (mammals, secondary forest)

Philippines: San Jose

Syria: Yahmool Agricultural Research Station

Taiwan: Taichung City

Thailand: Bothong District

United States: Memphis, Glenn Dale, Raleigh-Durham

Size measurements:
body mass300 g(N = 1)based on Baglan and Catzeflis 2014

See also Rattus, Rattus alleni, Rattus argentiventer, Rattus bowersi, Rattus everetti, Rattus exulans, Rattus fuscipes, Rattus haasi, Rattus hofmanni, Rattus jalorensis, Rattus koratensis, Rattus laticaudatus, Rattus leucopus, Rattus losea, Rattus lutreolus, Rattus marmosurus, Rattus meltada, Rattus nitidis, Rattus nitidus, Rattus pyctoris, Rattus rattus, Rattus sordidus, Rattus sp., Rattus spp., Rattus tanezumi, Rattus tiomanicus, Rattus tunneyi, Rattus verecundus, Rattus villosissimus, Rattus whiteheadi