Puma concolor (carnivore)

Mass: 49 kg based on Laundré and Hernández 2002

Diet: carnivore based on Bacon et al. 2011

Abundance: 0.10 to 29.55% (median 3.24%)

Latitudinal range: -25.6° to 40.8°

Habitats: montane grassland (1), temperate coniferous forest (1), temperate savanna (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (13), tropical/subtropical moist broadleaf forest (9), tropical/subtropical savanna (2)

Found in 27 samples

Argentina: Acambuco, Iguazú National Park (on roads)

Bolivia: Santa Rosa (control)

Brazil: Fazenda Sta Emília (acurí forest), Caxiuanã National Forest (March), Fazenda Cauaia (camera trapping), Uacari Sustainable Development Reserve, Carlos Botelho State Park, Serra do Japi Biological Reserve (2006/2007), Serra do Japi Biological Reserve (2009/2010), Floresta Nacional Amapá (dry season), Floresta Nacional Amapá (wet season), Augusto Ruschi Biological Reserve, Quedas do Rio Bonito Ecological Park (camera trapping), Reserva Natural Vale (year 3)

Colombia: Puracé National Park - Cusiyaco Lagoon

Honduras: Rio Sikre

Mexico: La Reserva Natural Sierra Nanchititla, Estación Científica Las Joyas, Tolistoque (dry season), Tolistoque (rainy season), Abra-Tanchipa Biosphere Reserve (survey 1), Huasabas-Sahuaripa Region

Peru: Los Amigos Conservation Concession (2005), Los Amigos Conservation Concession (2006)

United States: Boulder County, North Fork of the Cache la Poudre River

Size measurements:
♀ body mass40600 kgN = 78Laundré and Hernández 2002
♂ body mass59900 kgN = 69Laundré and Hernández 2002
♀ total body length1941 mmN = 78Laundré and Hernández 2002
♂ total body length2051 mmN = 69Laundré and Hernández 2002
♂ head and body length1520 mmN = 1Sanderson 1949
♀ tail length732 mmN = 78Laundré and Hernández 2002
♂ tail length744 mmN = 69Laundré and Hernández 2002
♂ tail length710 mmN = 1Sanderson 1949
♂ hind foot length248 mmN = 1Sanderson 1949
♂ ear length75 mmN = 1Sanderson 1949

See also Puma