Procyon cancrivorus (carnivore)

Mass: 5.0 kg based on Sanderson 1949 and Richard-Hansen et al. 1999

Diet: carnivore-frugivore based on Quintela et al. 2014

Abundance: 0.06 to 8.57% (median 2.59%)

Latitudinal range: -31.2° to 0.9°

Habitats: temperate broadleaf/mixed forest (1), temperate savanna (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (7), tropical/subtropical moist broadleaf forest (9), tropical/subtropical savanna (2)

Found in 20 samples

Brazil: Fazenda Sta Emília (acurí forest), Fazenda Cauaia (camera trapping), Estação Biológica de Santa Lúcia (primary forest), Estrada do Porto (2005), Tapiraí and Piedade Municipalities, Carlos Botelho State Park, Serra do Japi Biological Reserve (2006/2007), Serra do Japi Biological Reserve (2009/2010), Floresta Nacional Amapá (wet season), Ibicuí River, Quedas do Rio Bonito Ecological Park (camera trapping), Una and Arataca (forest), Una and Arataca (cabruca), Reserva Natural Vale (year 1), Reserva Natural Vale (year 4), Iguaçu National Park, Formosa Military Training Area, Private Reserve of Natural Heritage Recanto das Antas

Peru: Los Amigos Conservation Concession (2006)

Uruguay: Rivera (gallery forest)

Size measurements:
♀ body mass4082 kgN = 1Sanderson 1949
body mass4040 kgN = 1Richard-Hansen et al. 1999
body mass7560 kgN = 1Richard-Hansen et al. 1999
♀ head and body length645 mmN = 1Sanderson 1949
head and body length600 mmN = 1Richard-Hansen et al. 1999
head and body length615 mmN = 1Richard-Hansen et al. 1999
♀ tail length330 mmN = 1Sanderson 1949
tail length307 mmN = 1Richard-Hansen et al. 1999
tail length320 mmN = 1Richard-Hansen et al. 1999
♀ hind foot length142 mmN = 1Sanderson 1949
hind foot length98 mmN = 1Richard-Hansen et al. 1999
hind foot length145 mmN = 1Richard-Hansen et al. 1999
♀ ear length52 mmN = 1Sanderson 1949
ear length43 mmN = 1Richard-Hansen et al. 1999
ear length53 mmN = 1Richard-Hansen et al. 1999

See also Procyon, Procyon lotor