Platyrrhinus brachycephalus (bat)

Mass: 13.7 g based on Patterson et al. 1996 and Velazco 2005

Diet: frugivore based on Patterson et al. 1996, Van Cakenberghe et al. 2002, Klingbell and Willig 2009, and Loayza and Loiselle 2009

Abundance: 0.14 to 3.87% (median 0.37%)

Latitudinal range: -17.1° to -1.0°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical moist broadleaf forest (7)

Found in 8 samples

Bolivia: Beni Biological Station–Biosphere Reserve (forest islands), Santuario de Vida Silvestre Cavernas de Repechón (cultivo), Santuario de Vida Silvestre Cavernas de Repechón (barbecho), Santuario de Vida Silvestre Cavernas de Repechón (bosque joven), Santuario de Vida Silvestre Cavernas de Repechón (bosque maduro)

Brazil: Augusto Correa

Peru: Reserva Nacional Allpahuayo-Mishana, Mishana

Size measurements:
body mass16.6 gN = 1Patterson et al. 1996
body mass13.6 gN = 20Velazco 2005

See also Platyrrhinus, Platyrrhinus "helleri/brachycephalus", Platyrrhinus albericoi, Platyrrhinus dorsalis, Platyrrhinus fusciventris, Platyrrhinus helleri, Platyrrhinus incarum, Platyrrhinus infuscus, Platyrrhinus lineatus, Platyrrhinus masu, Platyrrhinus matapalensis, Platyrrhinus nigellus, Platyrrhinus recifinus, Platyrrhinus umbratus, Platyrrhinus vittatus