Platyrinchus saturatus (bird)

Mass: 10.7 g

Diet: insectivore based on Henriques et al. 2003, Wunderle Jr et al. 2006, and Stouffer and Bierregaard Jr 2007

Abundance: 0.11 to 1.43% (median 0.88%)

Latitudinal range: -3.4° to 7.8°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (7) only

Found in 7 samples

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, Jarí Celulose S.A. (terra firme, control), Jutaituba

Colombia: Mirití Paraná River

Venezuela: Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
10.7 mm(N = 1)based on

See also Platyrinchus, Platyrinchus cancrominus, Platyrinchus coronatus, Platyrinchus mystaceus, Platyrinchus platyrhynchos