Platyrinchus coronatus (bird)

Mass: 3.0 g

Diet: insectivore based on Blake and Loiselle 1991, Robinson et al. 2000, Henriques et al. 2003, Wunderle Jr et al. 2006, Stouffer and Bierregaard Jr 2007, and Beja et al. 2010

Abundance: 0.16 to 3.84% (median 1.41%)

Latitudinal range: -3.4° to 13.7°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (13) only

Found in 13 samples

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, Lago Amaña (terra firme, wet season), Lago Amaña (terra firme, dry season)

Costa Rica: La Selva Biological Station (intact forest)

Ecuador: Tiputini Biodiversity Station (Harpia, 2001)

Nicaragua: Siuna (birds, primary forest), Siuna (birds, secondary forest)

Panama: Pipeline Road, Limbo Hunt Club (gap), Limbo Hunt Club (forest)

Venezuela: Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
9.4 mmN = 1
8.9 mmN = 1

See also Platyrinchus, Platyrinchus cancrominus, Platyrinchus mystaceus, Platyrinchus platyrhynchos, Platyrinchus saturatus