Phoenicurus phoenicurus (bird)

Mass: 14.7 g

Abundance: 0.05 to 18.39% (median 1.12%)

Latitudinal range: 7.7° to 55.2°

Habitats: Mediterranean woodland (3), desert/xeric shrubland (6), montane grassland (1), temperate broadleaf/mixed forest (5), temperate savanna (1), temperate wetland (3), tropical/subtropical moist broadleaf forest (1), tropical/subtropical wetland (1)

Found in 21 samples

China: Mount Kalamaili Ungulate Nature Reserve

Czech Republic: Certak

Egypt: St. Catherine's Monastery (fall), St. Catherine's Monastery (spring), Burullus Ringing Station (Autumn 2005), Ras Shukheir

Ethiopia: Oromia Region (coffee captures)

France: Camargue National Park, Piémanson Beach

Greece: Antikythira Island (spring 1998)

Jordan: Azraq Wetland Reserve

Romania: Grindul Lupilor

Russia: Biological Station Rybachy

Slovakia: Ruské

Spain: El Viso

Switzerland: Portalban (Wald), Bolle di Magadino, Col de Bretolet

Turkey: Dicle Ringing Station (spring 2004), Lake Kuyucuk Bird Ringing Station

United Kingdom: Portland Bird Observatory

Size measurements:
14.7 mm(N = 1)based on

See also Phoenicurus, Phoenicurus auroreus, Phoenicurus fuliginosus, Phoenicurus ochruros