Phaethornis superciliosus (bird)

Mass: 6.3 g

Diet: nectarivore based on Robinson et al. 2000, Feeley 2003, Henriques et al. 2003, Wunderle Jr et al. 2006, and Stouffer and Bierregaard Jr 2007; nectarivore-insectivore based on Blake and Loiselle 1991

Abundance: 0.23 to 26.19% (median 2.48%)

Latitudinal range: -23.6° to 17.6°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (2), tropical/subtropical moist broadleaf forest (22), tropical/subtropical savanna (2)

Found in 26 samples

Belize: Blue Creek Village (Field Station), Blue Creek Village (Indian Village), Blue Creek Village (Pig Alley), Hill Bank

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, São Paulo Metropolitan Area, Jarí Celulose S.A. (terra firme, control), Jaú National Park (near stream), Jaú National Park (plateau)

Colombia: Mirití Paraná River

Costa Rica: La Selva Biological Station (gap), La Selva Biological Station (intact forest)

Mexico: Palomares

Nicaragua: Siuna (birds, primary forest), Siuna (birds, secondary forest), Siuna (birds, allspice), Siuna (birds, pasture)

Panama: Chiva Chiva Road (early shrub), Chiva Chiva Road (late shrub), Pipeline Road, Limbo Hunt Club (gap), Limbo Hunt Club (forest)

Peru: West of Pucallpa

Venezuela: Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
6.3 mm(N = 1)based on

See also Phaethornis, Phaethornis atrimentalis, Phaethornis bourcieri, Phaethornis eurynome, Phaethornis hispidus, Phaethornis longirostris, Phaethornis longuemareus, Phaethornis malaris, Phaethornis nattereri, Phaethornis philippii, Phaethornis pretrei, Phaethornis ruber, Phaethornis striigularis, Phaethornis syrmatophorus