Phaethornis ruber (bird)

Mass: 2.4 g

Diet: nectarivore based on Canaday 1997 and Ribon et al. 2003

Abundance: 0.16 to 1.69% (median 0.50%)

Latitudinal range: -14.1° to 7.8°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (6) only

Found in 6 samples

Bolivia: Noel Kempff Mercado National Park

Brazil: Jarí Celulose S.A. (terra firme, control), Jaú National Park (near stream), Jaú National Park (plateau), Jutaituba

Venezuela: Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
2.4 mm(N = 1)based on

See also Phaethornis, Phaethornis atrimentalis, Phaethornis bourcieri, Phaethornis eurynome, Phaethornis hispidus, Phaethornis idaliae, Phaethornis longirostris, Phaethornis longuemareus, Phaethornis malaris, Phaethornis nattereri, Phaethornis philippii, Phaethornis pretrei, Phaethornis striigularis, Phaethornis superciliosus, Phaethornis syrmatophorus