Phaethornis bourcieri (bird)

Mass: 4.3 g

Diet: nectarivore based on Canaday 1997, Henriques et al. 2003, Wunderle Jr et al. 2006, Stouffer and Bierregaard Jr 2007, and Beja et al. 2010

Abundance: 0.48 to 3.28% (median 1.15%)

Latitudinal range: -3.4° to -0.6°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (9) only

Found in 9 samples

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, Jaú National Park (near stream), Jaú National Park (plateau), Lago Amaña (terra firme, wet season), Lago Amaña (terra firme, dry season)

Colombia: Mirití Paraná River

Ecuador: Tiputini Biodiversity Station (Harpia, 2001)

Size measurements:
4.3 mm(N = 1)based on

See also Phaethornis, Phaethornis atrimentalis, Phaethornis eurynome, Phaethornis hispidus, Phaethornis idaliae, Phaethornis longirostris, Phaethornis longuemareus, Phaethornis malaris, Phaethornis nattereri, Phaethornis philippii, Phaethornis pretrei, Phaethornis ruber, Phaethornis striigularis, Phaethornis superciliosus, Phaethornis syrmatophorus