Oryzoborus funereus (bird)

Mass: 12.3 g

Diet: granivore based on Blake and Loiselle 1991, Robinson et al. 2000, and Ramírez-Albores and Navarro-Sigüenza 2011

Abundance: 0.24 to 16.28% (median 1.36%)

Latitudinal range: 9.0° to 17.2°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical moist broadleaf forest (10), tropical/subtropical savanna (2)

Found in 13 samples

Belize: Belize Groves Management Company Limited (orange orchard #4), Blue Creek Village (Pig Alley)

Costa Rica: La Selva Biological Station (gap), La Selva Biological Station (intact forest)

Guatemala: Purulha, Puerto Barrios (mist netted birds)

Nicaragua: Siuna (birds, primary forest), Siuna (birds, secondary forest), Siuna (birds, allspice), Siuna (birds, pasture)

Panama: Chiva Chiva Road (early shrub), Chiva Chiva Road (late shrub), Limbo Hunt Club (gap)

Size measurements:
12.3 mm(N = 1)based on

See also Oryzoborus, Oryzoborus angolensis