Orycteropus afer (large mammal)

Mass: 40 kg based on Rey et al. 2014

Diet: insectivore based on Taylor et al. 2002

Abundance: 0.17 to 3.10% (median 0.59%)

Latitudinal range: -33.6° to 9.6°

Habitats: desert/xeric shrubland (1), tropical/subtropical savanna (10)

Found in 11 samples

Ghana: Mole National Park

Namibia: Waterberg Plateau Park (surrounding flatlands), Waterberg Escarpment, Waterberg Plateau Park, Namib-Naukluft National Park

Republic of the Congo: Odzala-Kokoua National Park

South Africa: Groenefontein Nature Reserve (riverine vegetation), Groenefontein Nature Reserve (thicket vegetation), Drakensberg Midlands

Tanzania: Ruaha National Park (dry season, random placement), Mlele Forest Reserve

Size measurements:
body mass39600 kg(N = 7)based on Rey et al. 2014

See also Orycteropus, Orycteropus sp.