Myrmotherula schisticolor (bird)

Mass: 9.6 g

Diet: insectivore based on Verea and Solórzano 2001

Abundance: 0.21 to 5.33% (median 1.07%)

Latitudinal range: 4.7° to 13.7°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (5) only

Found in 5 samples

Colombia: Otún-Quimbaya Flora and Fauna Sanctuary (secondary forest), Otún-Quimbaya Flora and Fauna Sanctuary (ash plantation)

Costa Rica: Monteverde

Nicaragua: Siuna (birds, primary forest), Siuna (birds, secondary forest)

Size measurements:
9.6 mm(N = 1)based on

See also Myrmotherula, Myrmotherula axillaris, Myrmotherula fulviventris, Myrmotherula guttata, Myrmotherula gutturalis, Myrmotherula haematonota, Myrmotherula hauxwelli, Myrmotherula leucophthalma, Myrmotherula longipennis, Myrmotherula menetriesii, Myrmotherula minor, Myrmotherula obscura, Myrmotherula ornata, Myrmotherula surinamensis, Myrmotherula unicolor, Myrmotherula urosticta