Myrmotherula menetriesii (bird)

Mass: 8.6 g

Diet: frugivore-insectivore based on Wunderle Jr et al. 2006; insectivore based on Canaday 1997, Henriques et al. 2003, and Stouffer and Bierregaard Jr 2007

Abundance: 0.16 to 1.75% (median 0.49%)

Latitudinal range: -14.1° to 7.8°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (9) only

Found in 9 samples

Bolivia: Noel Kempff Mercado National Park

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, Jarí Celulose S.A. (terra firme, control), Jaú National Park (plateau)

Colombia: Mirití Paraná River

Ecuador: Tiputini Biodiversity Station (Harpia, 2001)

Venezuela: Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
8.6 mm(N = 1)based on

See also Myrmotherula, Myrmotherula axillaris, Myrmotherula fulviventris, Myrmotherula guttata, Myrmotherula gutturalis, Myrmotherula haematonota, Myrmotherula hauxwelli, Myrmotherula leucophthalma, Myrmotherula longipennis, Myrmotherula minor, Myrmotherula obscura, Myrmotherula ornata, Myrmotherula schisticolor, Myrmotherula surinamensis, Myrmotherula unicolor, Myrmotherula urosticta