Myrmotherula longipennis (bird)

Mass: 9.4 g

Diet: frugivore-insectivore based on Wunderle Jr et al. 2006; insectivore based on Canaday 1997, Stouffer and Bierregaard Jr 2007, and Beja et al. 2010

Abundance: 0.61 to 7.42% (median 2.09%)

Latitudinal range: -3.4° to 7.8°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (10) only

Found in 10 samples

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, Jarí Celulose S.A. (terra firme, control), Jaú National Park (plateau), Jutaituba, Lago Amaña (terra firme, wet season), Lago Amaña (terra firme, dry season)

Ecuador: Tiputini Biodiversity Station (Harpia, 2001)

Venezuela: Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
9.4 mm(N = 1)based on

See also Myrmotherula, Myrmotherula axillaris, Myrmotherula fulviventris, Myrmotherula guttata, Myrmotherula gutturalis, Myrmotherula haematonota, Myrmotherula hauxwelli, Myrmotherula leucophthalma, Myrmotherula menetriesii, Myrmotherula minor, Myrmotherula obscura, Myrmotherula ornata, Myrmotherula schisticolor, Myrmotherula surinamensis, Myrmotherula unicolor, Myrmotherula urosticta