Myrmotherula fulviventris (bird)

Mass: 10.4 g

Diet: insectivore based on Blake and Loiselle 1991 and Robinson et al. 2000

Abundance: 0.49 to 2.38% (median 1.30%)

Latitudinal range: 9.2° to 13.7°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (6) only

Found in 6 samples

Costa Rica: La Selva Biological Station (gap), La Selva Biological Station (intact forest)

Nicaragua: Siuna (birds, primary forest)

Panama: Pipeline Road, Limbo Hunt Club (gap), Limbo Hunt Club (forest)

Size measurements:
10.4 mm(N = 1)based on

See also Myrmotherula, Myrmotherula axillaris, Myrmotherula guttata, Myrmotherula gutturalis, Myrmotherula haematonota, Myrmotherula hauxwelli, Myrmotherula leucophthalma, Myrmotherula longipennis, Myrmotherula menetriesii, Myrmotherula obscura, Myrmotherula ornata, Myrmotherula schisticolor, Myrmotherula surinamensis, Myrmotherula unicolor