Myrmoborus myotherinus (bird)

Mass: 18.8 g

Diet: insectivore based on Canaday 1997, Henriques et al. 2003, Wunderle Jr et al. 2006, Beja et al. 2010, and da Silva et al. 2015

Abundance: 0.08 to 12.08% (median 2.72%)

Latitudinal range: -9.8° to -0.6°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (10) only

Found in 10 samples

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Jaú National Park (near stream), Jaú National Park (plateau), Jutaituba, AC2, Lago Amaña (terra firme, wet season), Lago Amaña (terra firme, dry season)

Colombia: Mirití Paraná River

Ecuador: Tiputini Biodiversity Station (Harpia, 2001)

Peru: West of Pucallpa

Size measurements:
18.8 mm(N = 1)based on

See also Myrmoborus, Myrmoborus axillaris, Myrmoborus leucophrys