Myonycteris torquata (bat)

Mass: 37.9 g based on Jones 1971

Diet: frugivore based on Dumont and Nicolay 2006

Abundance: 1.09 to 70.00% (median 14.47%)

Latitudinal range: 3.5° to 8.5°

Habitats: montane grassland (3), tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical moist broadleaf forest (2), tropical/subtropical savanna (1)

Found in 7 samples

Central African Republic: Salo2 (bats), Bohou River (bats)

Equatorial Guinea: Mount Nimba (dry season), Mount Nimba (wet season)

Guinea: Forêt Classée du Pic de Fon

Ivory Coast: Taï National Park (understorey, 1996)

Liberia: Gola 2

Size measurements:
♀ body mass35.5 gN = 4Jones 1971
♀ body mass38 gN = 1Jones 1971
♀ body mass42 gN = 1Jones 1971
♀ body mass40 gN = 1Jones 1971
♀ body mass43 gN = 1Jones 1971
♂ body mass35.9 gN = 5Jones 1971
♂ body mass42 gN = 1Jones 1971
♂ body mass47 gN = 1Jones 1971
♂ body mass37.2 gN = 5Jones 1971

See also Myonycteris, Myonycteris relicta