Myiobius barbatus (bird)

Mass: 11.4 g

Diet: frugivore-insectivore based on Wunderle Jr et al. 2006; insectivore based on Anciăes and Marini 2000, Henriques et al. 2003, Stouffer and Bierregaard Jr 2007, and Beja et al. 2010

Abundance: 0.61 to 3.88% (median 1.46%)

Latitudinal range: -23.7° to 7.8°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical moist broadleaf forest (8), tropical/subtropical savanna (1)

Found in 10 samples

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, Jarí Celulose S.A. (terra firme, control), Fazenda Brejăo, Reserva Florestal do Morro Grande, Jutaituba, Serra do Condurú State Park

Ecuador: Tiputini Biodiversity Station (Harpia, 2001)

Venezuela: Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
11.4 mm(N = 1)based on

See also Myiobius, Myiobius atricaudus, Myiobius sulphureipygius