Myiarchus tyrannulus (bird)

Mass: 5.4 g

Diet: insectivore based on Teles and Dias 2010 and Anderson and Naka 2011; insectivore-frugivore based on Ramírez-Albores and Navarro-Sigüenza 2011; omnivore based on Feeley 2003

Abundance: 0.06 to 5.83% (median 1.37%)

Latitudinal range: -23.8° to 18.5°

Habitats: desert/xeric shrubland (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (5), tropical/subtropical moist broadleaf forest (5), tropical/subtropical savanna (4), tropical/subtropical wetland (1)

Found in 16 samples

Belize: Belize Groves Management Company Limited (orange orchard #4)

Bolivia: Noel Kempff Mercado National Park

Brazil: Estação Ecológica de Águas Emendadas, Fazenda Brejão, Rio Paraná (cerrado, dry season), Uberabinha River, Pontal do Paranapanema, Poconé Municipality

Guatemala: Puerto Barrios (mist netted birds)

Honduras: Isla de Utila

Mexico: Sierra de Huautla Biosphere Reserve (birds), Palenque National Park (control sites), Palenque National Park (unconnected sites)

Paraguay: Para La Tierra Biological Station

Venezuela: Cumaná, Araya Peninsula (tropical thorn scrub)

Size measurements:
43.8 mmN = 1
28.7 mmN = 1

See also Myiarchus, Myiarchus cephalotes, Myiarchus cinerascens, Myiarchus crinitus, Myiarchus ferox, Myiarchus sp., Myiarchus stolidus, Myiarchus swainsoni, Myiarchus tuberculifer