Muscicapa striata (bird)

Mass: 15.9 g

Diet: insectivore based on Erard and Brosset 2003, Trager and Mistry 2003, Vignoli et al. 2013, and Chaskda et al. 2018

Abundance: 0.03 to 7.01% (median 1.05%)

Latitudinal range: -26.2° to 55.2°

Habitats: Mediterranean woodland (3), desert/xeric shrubland (5), temperate broadleaf/mixed forest (7), temperate savanna (1), temperate wetland (1), tropical/subtropical moist broadleaf forest (1), tropical/subtropical savanna (5), tropical/subtropical wetland (1)

Found in 24 samples

Cameroon: Nyong River

Czech Republic: Certak

Egypt: St. Catherine's Monastery (fall), St. Catherine's Monastery (spring), Burullus Ringing Station (Autumn 2005), Ras Shukheir

France: Piémanson Beach

Germany: Mooswald

Greece: Antikythira Island (spring 1998)

Jordan: Azraq Wetland Reserve

Kenya: Ngulia Safari Lodge

Nigeria: Jos Wildlife Park

Romania: Grindul Lupilor

Russia: Biological Station Rybachy

Slovakia: Ruské

South Africa: Tonqani

Spain: Cazorla (fruitless season), El Viso

Switzerland: Portalban (Wald)

Turkey: Dicle Ringing Station (spring 2004)

United Kingdom: Wanstead, Portland Bird Observatory

Zambia: Balmoral, Kabwe

Size measurements:
15.9 mm(N = 1)based on

See also Muscicapa, Muscicapa adusta, Muscicapa aquatica, Muscicapa banyumas/rubeculoides, Muscicapa caerulescens, Muscicapa comitata, Muscicapa dauurica, Muscicapa epulata, Muscicapa griseisticta, Muscicapa hainana, Muscicapa latirostris, Muscicapa narcissina, Muscicapa parva, Muscicapa sibirica, Muscicapa tickelliae, Muscicapa zanthopygia