Mionectes olivaceus (bird)

Mass: 3.8 g

Diet: frugivore based on Verea and Solórzano 2001; frugivore-insectivore based on Blake and Loiselle 1991; omnivore based on Robinson et al. 2000

Abundance: 0.34 to 19.15% (median 1.43%)

Latitudinal range: 9.2° to 10.4°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (3), tropical/subtropical moist broadleaf forest (6)

Found in 9 samples

Costa Rica: La Selva Biological Station (gap), Finca La Bella, University of Georgia San Luis Research Station, Monteverde

Panama: Pipeline Road, Limbo Hunt Club (gap), Limbo Hunt Club (forest)

Venezuela: Pico Guacamaya, Paso de Portachuelo

Size measurements:
16.4 mmN = 1
14.3 mmN = 1

See also Mionectes, Mionectes macconnelli, Mionectes oleagineus, Mionectes rufiventris, Mionectes striaticollis