Micronycteris microtis (bat)

Mass: 6.0 g based on Lim et al. 1999 and Meyer et al. 2008

Diet: insectivore based on Castro-Luna et al. 2007 and Kalko et al. 2008

Abundance: 0.18 to 7.33% (median 0.64%)

Latitudinal range: -22.6° to 19.4°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (4), tropical/subtropical moist broadleaf forest (3), tropical/subtropical savanna (1)

Found in 8 samples

Belize: Lamanai

Brazil: Una (forests), Amanã Sustainable Development Reserve (terra firme high-water under-storey), Barreirinhas, Curió Municipal Natural Park

Guyana: Burro-Burro River

Mexico: El Rancho (bats), Chamela Biosphere Reserve (semi-dry forest)

Size measurements:
♀ body mass6 gN = 1Lim et al. 1999
♂ body mass6 gN = 3Lim et al. 1999
body mass6.1 gN = 1Meyer et al. 2008

See also Micronycteris, Micronycteris hirsuta, Micronycteris megalotis, Micronycteris minuta, Micronycteris sanborni, Micronycteris schmidtorum, Micronycteris sp.