Martes foina (carnivore)

Mass: 1.3 kg based on Lodé 1991

Diet: carnivore-frugivore based on Rysava-Novakova and Koubek 2009; insectivore-frugivore based on Santos-Reis et al. 2005

Abundance: 0.09 to 16.49% (median 1.92%)

Latitudinal range: 30.3° to 47.4°

Habitats: (2), Mediterranean woodland (2), desert/xeric shrubland (1), montane grassland (2), temperate broadleaf/mixed forest (3), temperate coniferous forest (1), tundra (1)

view a larger map

Found in 12 samples

Armenia: Hovk-1 Cave (Unit 4)

China: Suojia Township, Yanchiwan National Nature Reserve

France: Salève

Iraq: Palegawra Cave

Kyrgyzstan: Jangart Hunting Reserve (ridge)

Lebanon: Jabal Moussa Biosphere Reserve (spring)

Nepal: Limi Valley

Spain: Larraga

Switzerland: Zurich (movement photos)

Turkey: Marmaris, Koycegiz Wildlife Development Reserve

Size measurements:
♀ body mass1250 kgN = 1Lodé 1991
♀ body mass1150 kgN = 1Lodé 1991
♂ body mass1650 kgN = 1Lodé 1991
♂ body mass1400 kgN = 1Lodé 1991

See also Martes, Martes americana, Martes flavigula, Martes martes, Martes melampus, Martes sainjoni, Martes sp., Martes spp.