Martes flavigula (carnivore)

Mass: 2.8 kg based on Grassman Jr et al. 2006

Diet: carnivore based on Grassman Jr et al. 2005

Abundance: 0.05 to 9.31% (median 0.77%)

Latitudinal range: -7.1° to 42.9°

Habitats: (1), temperate broadleaf/mixed forest (5), temperate coniferous forest (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (8), tropical/subtropical moist broadleaf forest (12)

view a larger map

Found in 27 samples

Afghanistan: Nuristan Province

Bhutan: Lamai Goempa Research Preserve

Cambodia: Phnom Prich Wildlife Sanctuary, Chhep Wildlife Sanctuary

China: Wanglang National Nature Reserve, Shennongjia National Nature Reserve, Nangunhe Nature Reserve, Xishuangbanna National Nature Reserve, Guanyinshan Nature Reserve, Huangshan Mountain Scenic Area, Tengchong Section

India: Dachigam National Park

Indonesia: PT. REA Kaltim Estates, Cipaganti, Acacia mangium plantation

Malaysia: Merapoh, Jerangau Forest Reserve, Deramakot Forest Reserve, Imbak Canyon Conservation Area, Bangi Forest Reserve, Maliau Basin Conservation Area

Myanmar: Hukaung Valley Wildlife Sanctuary (Outside the Core), Naungmung and Machanbaw Townships, Kweenkoh

Russia: Geographical Society Cave

Thailand: Hala-Bala Wildlife Sanctuary, Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary

Size measurements:
♀ body mass2600 kgN = 1Grassman Jr et al. 2006
♂ body mass3000 kgN = 1Grassman Jr et al. 2006
♂ body mass3100 kgN = 1Grassman Jr et al. 2006
♂ body mass2800 kgN = 1Grassman Jr et al. 2006
♂ body mass2600 kgN = 1Grassman Jr et al. 2006

See also Martes, Martes americana, Martes foina, Martes martes, Martes melampus, Martes sainjoni, Martes sp., Martes spp.