Manacus candei (bird)

Mass: 18.8 g

Diet: frugivore based on Blake and Loiselle 1991 and Anderson and Naka 2011

Abundance: 0.34 to 12.00% (median 2.33%)

Latitudinal range: 10.4° to 18.5°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical moist broadleaf forest (11)

Found in 12 samples

Belize: Blue Creek Village (Field Station), Blue Creek Village (Indian Village), Blue Creek Village (Pig Alley), Hill Bank

Costa Rica: La Selva Biological Station (gap), La Selva Biological Station (intact forest)

Guatemala: Puerto Barrios (mist netted birds)

Honduras: Centro de Investigacíon y Jardín Botánico Lancetilla

Mexico: Palenque National Park (unconnected sites)

Nicaragua: Siuna (birds, primary forest), Siuna (birds, secondary forest), Siuna (birds, allspice)

Size measurements:
18.8 mm(N = 1)based on

See also Manacus, Manacus manacus, Manacus vitellinus