Macroglossus minimus (bat)

Mass: 19.3 g based on Anwarali Khan et al. 2008, Ingle and Heaney 1992, and Stephan et al. 1981

Diet: nectarivore based on Dumont and Nicolay 2006

Abundance: 0.18 to 34.48% (median 3.61%)

Latitudinal range: -6.3° to 14.1°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (8) only

Found in 8 samples

Indonesia: Pacurendang, Camp Leakey Study Area

Malaysia: Lambir Hills National Park (primary forests), Lambir Hills National Park (secondary forests), Lambir Hills National Park (orchards), Mount Penrisen, Air Panas

Philippines: Mount Banahaw–San Cristobal National Park (lowland forest)

Size measurements:
♀ body mass14.9 gN = 1Anwarali Khan et al. 2008
♀ body mass16.5 gN = 1Anwarali Khan et al. 2008
♂ body mass15 gN = 1Anwarali Khan et al. 2008
♂ body mass17.5 gN = 1Anwarali Khan et al. 2008
body mass15 gN = 5Ingle and Heaney 1992
body mass20 gN = 5Ingle and Heaney 1992
body mass22 gN = 14Stephan et al. 1981

See also Macroglossus, Macroglossus sobrinus