Luscinia svecica (bird)

Mass: 2.5 g

Diet: insectivore based on Yashmita-Ulman et al. 2016

Abundance: 0.06 to 13.73% (median 0.83%)

Latitudinal range: 24.4° to 55.9°

Habitats: Mediterranean woodland (1), desert/xeric shrubland (5), montane grassland (1), temperate broadleaf/mixed forest (3), temperate coniferous forest (1), temperate savanna (1), temperate wetland (4), tropical/subtropical wetland (5)

Found in 21 samples

Austria: Hohenau-Ringelsdorf

Bangladesh: Baikka Beel (February 2013), Pashua Haor (February 2012), Tanguar (February 2012), Tanguar (March 2013)

China: Beijing Normal University

Egypt: St. Catherine's Monastery (fall), St. Catherine's Monastery (spring), Burullus Ringing Station (Autumn 2005), Ras Shukheir

France: Camargue National Park

Greece: Antikythira Island (spring 1998)

Jordan: Azraq Wetland Reserve

Russia: Muraviovka Park, Bistraya River

Slovakia: Gbelce

Switzerland: Portalban (Wald), Bolle di Magadino, Col de Bretolet

Turkey: Dicle Ringing Station (spring 2004), Lake Kuyucuk Bird Ringing Station

Size measurements:
19.3 mmN = 1
18.2 mmN = 1
16.1 mmN = 1

See also Luscinia, Luscinia calliope, Luscinia cyane, Luscinia cyanura, Luscinia cyne, Luscinia luscinia, Luscinia megarhynchos, Luscinia sibilans