Lipaugus vociferans (bird)

Mass: 8.3 g

Diet: frugivore-insectivore based on Wunderle Jr et al. 2006; insectivore based on Beja et al. 2010; insectivore-frugivore based on Armacost Jr 2006; omnivore based on Canaday 1997 and Henriques et al. 2003

Abundance: 0.08 to 0.86% (median 0.56%)

Latitudinal range: -14.5° to 7.8°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (9) only

Found in 9 samples

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Jarí Celulose S.A. (terra firme, control), Jaú National Park (plateau), Jutaituba, Serra do Condurú State Park, Lago Amaña (terra firme, wet season), Lago Amaña (terra firme, dry season)

Peru: West of Pucallpa

Venezuela: Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
82.2 mmN = 1
69.2 mmN = 1

See also Lipaugus, Lipaugus lanioides