Hydrochoerus hydrochaeris (rodent)

Mass: 58 kg based on Campos-Krauer et al. 2014 and Ferraz et al. 2005

Diet: grazer-browser based on Borges and Colares 2007

Abundance: 0.06 to 36.86% (median 1.14%)

Latitudinal range: -31.2° to 4.8°

Habitats: temperate broadleaf/mixed forest (1), temperate savanna (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (6), tropical/subtropical moist broadleaf forest (4), tropical/subtropical savanna (6), tropical/subtropical wetland (1)

Found in 19 samples

Brazil: Fazenda Cauaia (camera trapping), Estrada do Porto (2005), Tapiraí and Piedade Municipalities, Humaitá Forest Reserve, Augusto Ruschi Biological Reserve, Ibicuí River, Quedas do Rio Bonito Ecological Park (camera trapping), Reserva Natural Vale (year 1), Reserva Natural Vale (year 3), Reserva Natural Vale (year 4), Iguaçu National Park, Formosa Military Training Area, Private Reserve of Natural Heritage Recanto das Antas

Colombia: Palmar de Altamira (bosque), Palmar de Altamira (sabana), Palmar de Altamira (palmar 2009), Palmar de Altamira (palmar 2011-2012), Laguna del Petrolero

Uruguay: Rivera (gallery forest)

Size measurements:
♀ body mass56000 kgN = 1Campos-Krauer et al. 2014
♀ body mass56000 kgN = 1Campos-Krauer et al. 2014
♀ body mass62000 kgN = 6Ferraz et al. 2005
♂ body mass82000 kgN = 1Campos-Krauer et al. 2014
♂ body mass52000 kgN = 1Campos-Krauer et al. 2014
♂ body mass64000 kgN = 1Campos-Krauer et al. 2014
♂ body mass54060 kgN = 9Ferraz et al. 2005

See also Hydrochoerus