Hedydipna collaris (bird)

Mass: 2.6 g

Diet: insectivore based on Mann 1985; nectarivore based on Gove et al. 2013; omnivore based on Smith et al. 2015

Abundance: 0.10 to 16.67% (median 1.10%)

Latitudinal range: -30.4° to 7.1°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (8), tropical/subtropical moist broadleaf forest (6)

view a larger map

Found in 14 samples

Cameroon: Nyong River

Ivory Coast: Bossematiť Forest (selective cleaning), Bossematiť Forest (control)

Kenya: Sokoke Forest (lowland rain forest), Nyeri County, Kakamega Forest

Nigeria: Shasha Forest Reserve (36 mm mesh)

South Africa: Umdoni Park

Tanzania: Mangala Forest Reserve (one week post-fire), Bunduki Forest Reserve (cold season), Bunduki Forest Reserve (hot season)

Uganda: Makerere University Biological Field Station (logged), Budongo Forest Reserve Compartment N3, Zika Forest (outside)

Size measurements:
7.4 mmN = 1
6.6 mmN = 1

See also Hedydipna