Halcyon smyrnensis (bird)

Mass: 91.4 g

Diet: carnivore based on Joshi et al. 2012, Rathod et al. 2015, Sharma and Kichloo 2015, and Mukhopadhyay and Mazumdar 2017; piscivore based on Yashmita-Ulman et al. 2016

Abundance: 0.23 to 11.11% (median 1.23%)

Latitudinal range: 2.9° to 31.0°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (3), tropical/subtropical wetland (4)

Found in 7 samples

Bangladesh: Baikka Beel (March 2011)

Egypt: Burullus Ringing Station (Autumn 2005)

Indonesia: Larut Matang District (oil palm plantation)

Malaysia: Paya Indah Wetland Reserve

Philippines: Agusan Marsh Site 3

Thailand: Wat Phai Lom (1969), Wat Phai Lom (1970)

Size measurements:
91.4 mm(N = 1)based on

See also Halcyon, Halcyon albiventris, Halcyon badia, Halcyon chelicuti, Halcyon chloris, Halcyon concreta, Halcyon coromanda, Halcyon leucocephala, Halcyon lindsayi, Halcyon malimbica, Halcyon pileata, Halcyon senegalensis, Halcyon torotoro